Πλήρης οδηγός για την πόλη και την επαρχία Ελασσόνας

> Ειδήσεις και Νέα

 
Γεφύρι
Η Ελασσόνα
Η Επαρχία
Ο Όλυμπος
e-Οδηγός
Εκδηλώσεις
Φωτογραφίες
Συνδέσεις
Επικοινωνία
Αρχική Σελίδα Αρχική Σελίδα
Ειδήσεις & Νέα
 
 Δείτε:


Μονή Ολυμπιώτισσας


Το Μουσείο Μάχης Σαρανταπόρου


Το Χάνι του Χατζηγώγου
 Σας προτείνουμε:


Περραιβική Τρίπολη


Φωτογραφίες από τον Όλυμπο


Παλιά Ελασσόνα


Γιορτή φέτας

--= Ελασσόνα =-- 

 elassona.com.gr

«Αναγνώστης»

«Κατάθεση ψυχής» από τη Ροζίτα Σώκου στην Ελασσόνα

» Του Γιάννη Μουκίδη
» 14/02/2007

«Η αγάπη μου με τον Μάριο Φραγκούλη είναι ένα μεγάλο δώρο που μου έδωσε ο Θεός...». Αυτά επεσήμανε, ανάμεσα στα άλλα, η γνωστή συγγραφέας - δημοσιογράφος κ. Ροζίτα Σώκου, κατά την πρόσφατη εκδήλωση - βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου της «Ο Μάριος και εγώ», που συνδιοργάνωσαν με επιτυχία η "Format Art Project" και η ΔΕΠΤΑΚΑΛ δήμου Ελασσόνας, στην αίθουσα «Δίας Παλλάς» της Ελασσόνας.

Στην αρχή της εκδήλωσης, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο αντιπρόεδρος της ΔΕΠΤΑΚΑΛ - συγγραφέας - γιατρός κ. Νικ. Δημάδης, ο οποίος, αφού καλωσόρισε την κ. Σώκου και τους προσκεκλημένους, έκανε λόγο για μια ξεχωριστή βραδιά για την Ελασσόνα, που έχει την χαρά να φιλοξενεί μια καταξιωμένη δημιουργό.

Ο σκηνοθέτης κ. Γιάννης Προκόβας, «καταθέτοντας» γνωστές και άγνωστες πτυχές του πλούσιου βιογραφικού της Ροζίτας Σώκου, τόνισε ότι η μεστή γραφή της και η ροή του λόγου της συνεπαίρνει τον αναγνώστη του βιβλίου.

Η Λαρισαία συγγραφέας κ. Μπέττυ Μαγρίζου, μιλώντας για την προσκεκλημένη δημιουργό και το βιβλίο της, έκανε λόγο για «την κυρία του πνεύματος, που γνώρισε προσωπικότητες, που άγγιξαν το μύθο». «Η Ροζίτα Σώκου δεν είναι μόνο αυτή που γνωρίσαμε στην τηλεόραση. Η Ροζίτα είναι ένα παιδί. Πίσω από την αυστηρότητα της κρύβεται η γνώση και η μόρφωση. Εμπνέεται και γράφει όμορφα κείμενα, μόνο εάν ερωτευτεί...», τόνισε με νόημα η κ. Μαγρίζου.

Ο Ελασσονίτης εκδότης κ. Απόστολος Βάλλας χαρακτήρισε την συγγραφέα «ψυχούλα», αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η Ροζίτα δεν προσποιείται. Η αγάπη που βγάζει, είναι στην πραγματική διάσταση του νοιάζομαι για κάποιον. Μέσα από το βιβλίο αυτό, ίσως και ο καθένας μας δει δικές του σχέσεις, ανθρώπινες. Στην εποχή μας, που βρίθει από συγγραφείς και συγγράμματα, έχουμε ανάγκη από τέτοια βιβλία, που να δίνουν τη δυνατότητα να μάθουμε ανέξοδα».

Η συγγραφέας κ. Ροζίτα Σώκου, μιλώντας για το βιβλίο της και τη σχέση της με το Μάριο Φραγκούλη, έκανε λόγο για μια ιστορία που έπαιξε μεγάλο ρόλο στη ζωή της. Με ζωντανό λόγο που «καθήλωσε» το ακροατήριο, και αφού αναφέρθηκε στις λέξεις «αγάπη» και «έρωτας», «κατέθεσε», ανάμεσα στα άλλα: «Πάντοτε ήθελα να είμαι ανεξάρτητη. Δάνειζα τον εαυτό μου, αλλά και πάντοτε ήμουνα μόνη με επιλογές. Η γνωριμία μου με το Μάριο ήταν για μένα μια ευτυχής συγκυρία. Είναι χρυσό παιδί. Τον λατρεύω. Η σχέση μας αυτή δικαιώνει τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι κάθε γνωριμία, κάθε σχέση, είναι εντελώς καινούργιο πράγμα. Ο καθένας μας είναι μοναδικός. Προσωπικά, αγαπώ πολύ τους ανθρώπους. Όσο για την καριέρα, μεγάλη καριέρα σημαίνει πολύ πολύ δουλειά που, ίσως, να μην την φαντάζεστε καν. Ο συναγωνισμός είναι τραγικός και η ζωή δεν είναι καθόλου εύκολη. Το ταλέντο και σε βαραίνει και σε ανεβάζει».

Την όλη εκδήλωση «έντυσαν» μουσικά, παρουσιάζοντας με εξαιρετικό τρόπο επιλεγμένα κομμάτια Ελλήνων δημιουργών, οι Δημήτρης Τσιαβές (πιάνο - πνευστά), Θωμάς Θωμαϊδης (τραγούδι), Τάσος Μήτσιος (κιθάρα), Βαγγέλης Τσιαπλές (μπουζούκι), Βάϊος Λιάνος (μπουζούκι), Μαρία Χατζηπούλιου (βιολί), Γιάννης Γκόγκος (μπουζούκι).

Στην βιβλιοπαρουσίαση της Ελασσόνας παρευρέθηκαν η αντινομάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου, ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Βασίλης Φαρμάκης, ο νομαρχ. σύμβουλος κ. Γρηγ. Μπόλης, οι πρόεδροι της ΔΕΠΤΑΚΑΛ κ. Γιάννης Κόκκινος και της ΔΕΥΑΛΕ κ. Γιάννης Ράπτης, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρώην δήμαρχος κ. Πέτρος Χατζήνας, εκπρόσωποι φορέων, υπηρεσιών και συλλόγων, και δεκάδες φιλότεχνοι και φίλοι του βιβλίου από την ευρύτερη περιοχή της επαρχίας Ελασσόνας.

Από τον «Αναγνώστη»

Αναζήτηση για:
Τα περιεχόμενα

...με δυο λόγια

Ελασσόνα

Οδηγός για την πόλη της Ελασσόνας. Ξενάγηση, ιστορία, πολιτισμός, αθλητισμός, υπηρεσίες και πολλά πολλά ακόμη.

Επαρχία

Πλήρης κατάλογος που περιλαμβάνει και τα 52 χωριά της επαρχίας Ελασσόνας. Δείτε τα αξιοθέατα κάθε τόπου και μάθετε περισσότερα για την ιστορία του. Πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Όλυμπος

Το μυθικό βουνό των θεών, οικουμενικός πρεσβευτής της Ελλάδας, στέκει αγέρωχο και αιώνιο στο διάβα της ιστορίας. Αδιάσπαστο κομμάτι της Επαρχίας Ελασσόνας. Γνωρίστε το!!

e-Οδηγός

Οδηγός της Επαρχίας. Βρείτε συνοπτικές πληροφορίες σχετικά με την πόλη αλλά και ολόκληρη την επαρχία Ελασσόνας. Σίγουρα θα σας ενδιαφέρουν...

Εκδηλώσεις

Μάθετε περισσότερα για τις σημαντικότερες εκδηλώσεις στην Επαρχία Ελασσόνας. Πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Φωτογραφίες

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την ζωή και τις φυσικές ομορφιές του τόπου. Αξίζει να το δείτε!!

Συνδέσεις

Συνδέσεις προς άλλους δικτυακούς τόπους που παρουσιάζουν ενδιαφέρον

Επικοινωνία

Αν έχετε κάποιο σχόλιο ή παρατήρηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το elassona.com.gr από δώ.

Η Ελασσόνα | Η Επαρχία | Ο Όλυμπος | Οδηγός | Εκδηλώσεις
Φωτογραφίες | Συνδέσεις | Επικοινωνία |

Copyright MGN © 2002 -